Partibrejkersi u mom gradu

3e10a94be0378641cb22da1efc08e421

Partibrejkersi u mom gradu je događaj najavljen mjesec dana unaprijed. Izazvao je blago ushićenje kod omladine iz našeg a i okolnih gradova, kao nešto nesvakidašnje a opet očekivano. Već petnaest godina organizatori manifestacije „Đurđevdanski dani“ koje organizuje Narodna biblioteka a čiji je pokrovitelj opština Bratunac stanovnike grada obraduje gostovanjem nekog benda iz regije. Ove godine bili su to Partibrejkersi. Ujedno to su i „Dani kulture i sporta“ u okviru kojih je planirano više različitih sportskih turnira i kulturnih dešavanja.

A onda sabotaža sa najvišeg nivoa. Nebo je riješilo da ne dopusti da na kompletan način uživamo u koncertu a ni u drugim planiranim događajima. Zbog jake kiše održavanje koncerta je premješteno u sportsku dvoranu.

Bend je bio na parketu, publika na tribinama i bilo je dobro dok nije počelo. Svjetla su se pogasila a muzika krenula.

Teško je tu vrstu muzike slušati sjedeći onako zakucan na tribinama, a nemoguće je makar i pokušati „đuskati“. Slabo osvjetljenje i mogućnost pada sa tribina natjerala je publiku da bude „odlična“ kako su to lokalni mediji opisali na opšte zadovoljstvo čuvara reda i zakona.

Samo par pojedinaca je uspjelo da se probije na parket i na aut liniji dopusti sebi da ih muzika ponese.

Bilo je to čudno iskustvo, kao da mi je neko poklonio veliku Milka čokoladu sa lješnicima otvorio je i rekao:

-Tvoja je ali ne smiješ ni u kom slučaju da je jedeš. I pored toga polovičnog zadovoljstva bilo nam je drago što smo prisustvovali nečemu nesvakidašnjem. Rijetke su prilike kada se ovako nešto organizuje i dešava.

Pored najbolje volje, za mene lično bilo je nemoguće ostati na koncertu do kraja. Previše je mučno bilo gledati publiku koja na rok koncertu sjedi i posmatra ga kao da se dešava nekom drugom u nekom paralelnom univerzumu. Đurđevdanski dani su nastavili sa programom, i narednih dana priredbe osnovaca bile su sa gradskog trga premještene u Dom kulture. Biciklijada je odložena i njeno održavanje je planirano za neku subotu kada to vremenske prilike budu dopustile, kao i opštinski kros osnovnih škola.

Sve je bilo planirano i organizovano da bude na zadovoljstvo građana. Na sve su računali osim na vremenske prilike. Jednostavno vrijeme je radilo protiv nas.

Za opštinske zvaničnike centralni događaj je planiran u petak 06.05 kada je organizovana proslava krsne slave opštine i lomljenje slavskog kolača. Za mene centralni dio manifestacije trebao je biti koncert Partibrejkersa koji je protekao „mehanički“. Bilo je kao dobra emisija na TV programu, čak sam očekivala da tu negde na sjedištu pored napipam i daljinski upravljač.

Otišli smo kući nadajući se da će bar za Dane maline kada naša opština opet organizuje ovakav vid zabave biti malo bolji vremenski uslovi i da ćemo tada imati priliku da zaista i uživati u svemu što bude organizovano.

Objavljeno na: http://www.6yka.com/blogovi/blog/21845/partibrejkersi-u-mom-gradu


2 thoughts on “Partibrejkersi u mom gradu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s