„Fantastična“ priča

sosgo

Postalo je jasno da smo se vremenom sve više udaljili jedni od drugih prestali smo da brinemo o potrebama osobe pored nas. Važan je samo čovjek kao pojedinac.

Mladi vrtoglavo srljaju iz avanture u avanturu hvatajući nepostojeće pokemone i ne mareći mnogo za svijet oko sebe.

Ja zatvorim oči i pomislim kako bi bilo kada bi M:TEL jednoga dana aktivirao SOS broj. Na taj broj bi svi stari, bolesni i nemoćni mogli da pozovu i prijave svoju lokaciju u momentu kada im je pomoč potrebna, a ovi gejmeri bi prestali da hvataju pokemone i požurili bi da pomognu. Svako dobro djelo bi bilo nagrađeno određenim brojem bodova. Svi bi nosili smartphone kao „repetiranu pušku“ pokušavajući da učine što više dobrih djela, ne bi li postali heroji u svom okruženju trudeći se da budu prvi u rangu. Svijet bi postao bolje mjesto i svi bi obračali više pažnje jedni na druge. Na svaka tri učinjena dobra djela dobijali bi od M:TEL-a bonus megabajte da lakše nastave svoju misiju i budu korisni članovi društva.

Ima M:TEL i sada „herojske podvige“ opcijom aktiviranja humanitarnog broja, i to je divan način i prilika svakome ko je u mogućnosti da i pomogne osobama kojima je pomoć potrebna.

Moj prijatelj je imao saobraćajnu nesreću i da bi mogao nastaviti normalan život morao je otići na opetraciju presađivanja matičnih ćelija u Rusiju, M:TEL je već nekoliko puta bio uz njega i aktiviranjem humanitarnog broja mu pomogao da obezbijedi redovnu terapiju ne bi li jednog dana nastavio da živi normalnim životom..

U periodu poplava i elementarnih nepogoda smartfon kao prijatelj No 1 uvijek je bio u ruci spreman da nam da informacije o osobama koje su važne u našem životu, tada smo se uvjerili da ako „imaš mrežu“ nikada nisi sam prijatelj je uvijek tu uz tebe. Svi smo postali heroji u svom komšiluku i pružali smo pomoć jedni drugima, i ako nikako drugačije bar smo bili u situaciji da pomognemo tako što smo putem društvenih mreža proslijedili informaciju dalje.

Pravi heroj uvijek je bio ON moj smartfon.

Uvijek je važno znati da „Imate prijatelja“.

 ,,Ovaj tekst ulazi u izbor najboljih blogova u BiH na takmičenju m:bloger kompanije m:tel”


2 thoughts on “„Fantastična“ priča

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s