Od kuće do škole

 

-Dobar dan.

-Dobar dan gospodine izvolite u programu ste imate li vi nekoga koga treba spremiti za novu školsku godinu.

-Nemam ja sam penzioner ali JA se svaki mjesec spremam kod doktora a to isto košta. Nema države bez socijalne države. Država mora prvenstveno da se bavi socijalnim pitanjima i samo to je svrha države.

– Hvala vam što ste nazvali da bi i ovako javno iznijeli svoje mišljenje ali tema današnje emisije je „Troškovi spremanja đaka za novu školsku godinu“. Dobar dan izvolite u programu ste.

-Ja imam četvero djece i svi su đaci. Nama su obećali da će djeca koja su odlični učenici dobiti džaba udžbenike tako da ja nisam kupovao knjige djeci za školu, školska godina je počela knjiga još nema i ne zna se možda ni do kraja septembra da hoće li djeca dobiti ili neće dobiti knjige. Ispada sad da su đaci koji su bili odlični na neki način kažnjeni jer sada  ne mogu da prate nastavu kao njihovi drugovi koji su kupili knjige. Školovat će se i oni školuju se i djeca bez ijednog roditelja pa i moji će samo hoću da kažem da ovo nije način na koji treba da se postupa s djecom. Eto toliko od mene doviđenja.

Doviđenja gospodine hvala na javljanju imamo novog slušaoca. Dobar dan izvolite u programu ste.

Dobar dan ja hoću da pitam ako je osnovno obrazovanje obavezno zašto onda djeca ne dobivaju udžbenike džaba.

Tako je otprilike teklo uključenje u jednu radio emisiju. Ovo je samo par različitih mišljenja gledanih iz različite perspektive. Istina je da je nova školska godina počela, i da je to uvijek bilo „radosno i očekivano“ opterećenje za porodični budžet. Ipak ostaje pitanje ko je odgovoran zato što su se roditelji a i učenici pouzdali u obećane knjige?

Svake godine vidljiv je i problem u nedostatku knjiga, vjerujem da bi svi voljeli da saznaju zašto se ne tako stari školski udžbenici mijenjaju nepostojećim tj. onima kojih nema na stanju i koji se neće više moći poručiti ni u jednoj knjižari.


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s