BrLOG INg (Kako sam počela da pišem)

Znate onaj osjećaj kad pomislite da nema dalje ispred vas je smak svijeta a iza crna rupa. E upravo u jednom od takvih raspoloženja koji je trajao skoro mjesec dana vidjela sam poziv za prijavu na Spark.Me konferenciju koji je bio za oficijelne blogere. Nisam dala da me zbuni ovo „oficijelni“ vidjela sam to kao iskru koja bi mogla biti novi početak i počela da pravim blog. U tom momentu nisam imala pojma šta znači StartUp, podkast pa i ovo oficijelni bilo mi je skoro „neprevodivo“ i umjesto da pijem bensedine počela sam „mahnito“ da učim. Guglala sam i guglala prevodila i pokušavala to i primijeniti bilo je to divno opterećenje koje mi je uzimalo sve slobodno vrijeme. Tada nisam imala pojma u kom pravcu će sve to da ide, kao ni sad ali koračam dalje. Naravno da sam usput naučila da bi blog trebao da bude tematski opredijeljen ali ja nikako da se odlučim, mada i sama vidim da se bez neke zvanične kompetencije najčešće bavim socijalnim pitanjima. Vjerovatno su godine volontiranja u nevladinom sektoru odradile svoje i nametnule mi taj način razmišljanja. Ipak ja volim da kažem da su tekstovi na mom blogu crtice jedne stvarnosti, nisu svi autobiografski ali ne znači da se nikome nisu desili, i ponekad prikazuju narušavanje ili promociju ljudskih prava.
Evo i sada kuckam po tastaturi pokušavajući pronaći inspiraciju ili nešto zanimljivo što bi me na pravi način dotaklo, i eventualno moglo postati priča ,,,a onda vidim najavu organizovanja Balkan Blog Festivala. Volim ja te događaje za ovih devet mjeseci kako sam počela da pišem imala sam priliku da budem pozvana na Spark.Me konferenciju, dodjelu nagrada za najbolje političke blogerke u organizaciji BUKA magazina i na dodjelu nagrada za najboljeg M:blogera koju je organizovala kompanija M:TEL. Na linkovima nisu priče s kojim sam se prijavljivala već one od „dan poslije“ događaja i moje impresije. Prijavila sam se i za ovaj festival mada,,,, pa vidjet ćemo što će se dogoditi do aprila.
Realista po opredjeljenju vaga u horoskopu neki bi rekli da sam proračunata… Živim u BiH tako da već sada znam da će ova ekskurzija da me košta samo se pitam koliko??? Koliko dana će trajati festival i hoće li biti potrebno obezbijediti smještaj za jednu ili dvije noći? Ako je već zamišljeno da bude toliko „veliko“ ne bismo li poslije mogli ovladati svim „tehnikama blogovanja“ i eventualno zaraditi od toga hoće li se plaćati ulaznice? Hoće li cijena ulaznica ako ih bude biti „nepristojno velika“?Da li ću ja to sebi uopšte moći priuštiti?
Primijetila sam da pojedini blogeri pišu i što bi eventualno mogli da ponude na festivalu, ja se samo nadam da će biti dovoljan broj i velikih i malih blogera u koje i ja spadam, čisto radi balansa i razmjene iskustava. Tek prije mjesec dana sam onako stidljivo uklonila ono „autor“ na svojoj fejsbuk stranici i zamijenila ga ovim bloger.
Ovaj post nije napisan da bude meta za lajkove već da se predstavim i upoznam s ostalim učesnicima. Želim da rezervišem mjesto za sebe na fest-u zato i pišem. Do aprila ima još vremena čitat ćemo se…


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s