Konfuzan dan

chloe-smith-199948Nema tog poremećaja koji te nekad može vratiti u normalu. Turbulencije su evidentne u svačijem životu i obično su dio svakodnevice.

Ideš kroz život normalno pravo i čini ti se da ti baš dobro ide, a onda BUMM TRASS PRASS, uglavnom tri loše stvari jedna za drugom pogode te, jer neko je utvrdio da nesreća nikad ne ide sama. Zvizne te ko šamar posred lica i ostaneš da se pušiš onako vreo od bijesa na vjetrometini.

Šamara život uvijek, i svakoga niko nije pošteđen. Uzme ti vremenom mladost i snagu ostavi ti neostvarene snove. Kud ćeš i šta ćeš sa njima pojma nemaš a ne možeš da ih se odrekneš tvoji su. Preturaš ih tako po mislima misliš neka doći će i oni na red da postanu stvarnost.Vrijeme prolazi vidiš da već odavno ništa nema od toga a opet nesto kao da iščekuješ.

Život te uzme pod svoje ščepa te za gušu i  ne pušta te dok ne prestaneš da dišeš, ili dok ne naučiš da dišeš na škrge iako nisi riba.

OK JBT riba si uvijek si bila riba samo ti nešto nije išlo. Možda je zbog blitve trebalo je više da je jedeš od nje jačaju kosti, a i mnogo se bolje vidi.

Iz konfuznih misli kažu rađaju se umjetnička djela,  ja sam dobila jedan konfuzan tekst ni o čemu. Tako to biva kad provedeš dan pričajući sam sa sobom, a onda još pet dana misliš kako ti niko ništa pametnije nije rekao.I ovo je neko već rekao ne znam samo ko, čini mi se da su sve dobre rečenice već rečene, a meni ostale ove trećerazredne da od njih stvaram čuda.

Čudna mi čuda kad nemaš izbora i uspavaš maštu ko mišiće zimi, pa onog momenta kad riješiš da je probudiš ne dobiješ upalu mišiča već upaljenu maštu koja baca iskre i prijeti požarom. Vidim da mogu ako želim istražiti svoju emocionalnu inteligenciju za lični i profesionalni razvoj treba samo da se prijavim i platim šezdeset maraka, znam da sam inteligentna i profesionalno nerazvijena čvrsto držim onih šezdeset maraka i mislim da je poziv pase.

Kao i svakog proljeća počnem da brojim sebi zalogaje valja se opet uvući u stari kupači. Konfuzan dan priziva konfuzne misli. Očigledno kad si gladan nisi sav svoj.

 


10 thoughts on “Konfuzan dan

 1. Cudna stvar sa tim nekim opterecujucim mislima je sto se najcesce javljaju u prvim lepim, toplim danima nakon zime. Umesto da bude obrnuto. Jos cudnije je sto ih psiha prepoznaje kao strah u smislu ” prosao je ovaj hladan i tmuran period” i onda se javi ono pitanje ” A sta cu sad?”

  Liked by 1 osoba

  1. Nesretan spoj, neprijatnih situacija bez zrna pozitive i kao i obicno kad znam da nisam kriva i ne mogu nista promijeniti razmisljam o dijeti, koje se nikad necu pridrzavati. Al dobro je da mi zabavi misli

   Liked by 1 osoba

 2. Malo vise optimsma nije nikad nikome škodilo, a tek proljeće nastanak nečeg novog i najljepšeg u toku svih vremenskih sustava tekom godine trebale bi nas razveseljavati u suprotnom poete i spisatelji posjeduju žicu k pesimizmu i melankoličnom klimanju i to je sustavni dio nas umirući individua, bez melankolije se život ne shvaća cjelovito nego samo jednostrano. Sve najbolje!

  Liked by 1 osoba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s