„Dvorovi“ bez sjaja

Po završetku posljednjeg posta o hotelu Kardijal moji prijatelji su mi postavili dva pitanja?

-Hoću li od sada samo to pisati?

-Koje mjesto mi se najmanje dopalo od svih destinacija koje sam posjetila u BiH.

Naravno da ću i dalje pisati sve i svašta, ovo je smo jedna kategorija priča koje sam dodala na blog. Njena svrha nije da ja tu nešto kao ocjenjujem hotele ili turističke destinacije jer ja ni u kom slučaju nisam kompetentna za takvo nešto. Pričama iz ove kategorije samo želim da skrenem pažnju na stvari koje su meni na pojedinim destinacijama bile zanimljive, na ono što mi je zasmetalo, ono što bih voljela da je bilo drugačije, kao i trenutke (stvarne, modifikovane i potpuno izmišljene). Kvalitetnim destinacijama nije potrebna reklama posebno ne moja, a oni manje kvalitetni vjerovatno bi i sami željeli učiniti nešto povodom toga, ali su u nemogućnosti.

Odgovor na drugo pitanje je Banja Dvorovi u Bijeljini. Gledam njihov zvanični sajt i čini mi se ovako iz dnevne sobe da je to stvarno primamljiva destinacija sa prihvatljivim cijenama. Na njemu čete naći cijene kao i fotografije. Slike iz galerije su baš ekstra, a eto ja kada sam bila tamo nisam se fotografisala, nisam se čak ni čekirala na fejsu.

Posjetila sam je prije tri godine u novembru mjesecu i moguće je da su se neke stvari od tada i promijenile.

Zašto se ni jednog momenta nisam dvoumila oko posljednjeg mjesta?

Pa zamislite samo tuširanje hladnom vodom u novembru. Djevojka koja je dijelila sobu sa mnom istuširala se prve večeri i “bacila peškir“. Ne krivim je vlažne maramice i stik u pravilnim vremenskim intervalima mogu da pomognu.

Ja imam tu naviku da perem kosu svaka dva do tri dana tako sam i tamo “morala” da je operem jer sam imala osjećaj da je toliko masna da mi se ulje slijeva niz leđa. U sobi nije bilo fena za kosu pa sam odšetala do recepcije i zatražila da mi daju jedan. Beskrajno ljubazna gospođa našla se u neprijatnoj situaciji jer takvo nešto nemaju u hotelu. Predložila mi je da sačekam do jutra kako bi ona imala vremena da pozajmi fen iz frizerskog salona, ali se onda sjetila da salon neće raditi. Na kraju je nazvala kolegicu iz suprotne smjene i zamolila je da od kuće ponese fen, koliko muke zbog prljave kose.

Obroke smo imali u restoranu Izvor koji se nalazi ispred hotela. Bilo je kao kod kuće, mislim kod moje kuće. I ja imam taj običaj što spremim za ručak ima da se jede nema tu mnogo izbora. Bilo je ukusno i lijepo servirano.

Ne pokušavajte do grada odšetati predaleko je, taksi naplaćuje vožnju po cijeni autobuske karte sve dok ne padne mrak…A onda cijena je u iznosu koji pokazuje taksimetar.

Jednu večer su nam uljepšali muzikom uživo, već sam pisala da ja ne slušam muziku posljednjih dvadesetak godina i skroz sam zaboravila na te običaje da se muzika „zakiti novcem“. Bilo je to lijepo veće starogradske muzike, a poslije litre vina ostalo je samo kolo.

Bazene nisam vidjela pretpostavljam da su otvoreni i da nisu radili u tom periodu.

Domaćini su se potrudili koliko je to bilo moguće da uljepšaju naš boravak tamo.

Meni je onaj nedostatak tople vode i fena bio jedanaesti smrtni grijeh.

Naslovna fotografija preuzeta odavde

 

 


4 thoughts on “„Dvorovi“ bez sjaja

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s