Djevojka sa puno snova-kraj

 

Djevojke koje su bile na kastingu za mis počele su se pojavljivati u policijskoj stanici. Sjećale su se Jasne mada ni jedna nije primijetila nikakav poseban tretman vezan za nju. Cijelo vrijeme sve su bile zajedno tako da im ništa nije bilo čudno. Obaviještene su da bi 25-og trebale otputovati na Plitvice organizatori bi snosili putne troškove. Tamo su trebale imati probno snimanje. Već je bio provjerio taj kasting za mis, zvanično trebao je početi tek sljedećeg mjeseca. Organizatori nisu imali pojma o čemu se radi. Osim fejsbuk stranice sa slikama kandidatkinja nije bilo ničega. U Holidey Inn-u je boravilo troje stranaca, ali iz Austrije. Sala za konferencije je jučer bila iznajmljena za kasting na ime Damir Isaković. Pretpostavili su da za je ime lažno, jer niko s tim imenom nije imao prijavljeno mjesto boravka na teritoriji grada. U BiH je bilo nekoliko Damira Isakovića, ali ni jedan nije odgovarao profilu potencijalnog trgovca bijelim robljem, na šta su u ovom slučaju sumnjali. Dali su saopštenje za javnost na nacionalnoj TV stanici u kojem su pozvali sve djevojke koje su prisustvovale kastingu da se prijave u najbližu policijsku stanicu radi saslušanja. Djevojkama je trebalo vremena da shvate da su izmanipulisane. Inspektor je tužno gledao koliko su nade polagale u taj mjehur od sapunice. Nije vjerovao da je ova grupa imala veze s Jasninim ubistvom. Vratio se u svoju kancelariju. Možda bi trebao ponovo da ode do škole, možda je nešto u međuvremenu isplivalo na površinu. Znao je da nijedna tajna nije zauvijek zakopana, prije ili poslije pojavit će se već nešto.

Inspektor je jedva dočekao da zatvori vrata od kancelarije i spusti se u fotelju.Na stolu ga je čekala izjava iz autoservisa. Potvrdili su da je prijavljen kvar na vozilu marke BMW u 01:15 poslije ponoći. Njihovo vozilo je izašlo na teren u 01:30 zamijenili su gumu izvukli auto iz jarka i odšlepali ga na datu adresu. Vozač je bio vidno alkoholisan. Nisu primijetili ništa čudno sto bi ih  navelo na pomisao da su vozač ili auto imali bilo kakve veze sa ubistvom te noći.

Istragu oko lažnog izbora za mis preuzele su kolege iz odjeljenja za organizovani kriminal.

***

-Dobar dan inspektore, bio je to Haris, čekao ga je ispred stanice.

-Dobar dan Harise. Kako si? Je li se nešto desilo?

-To sam ja vas htio da pitam. Da li ste saznali nešto novo?

-Harise radimo na slučaju, ali nije to tako jednostavno. Stalno se pojavljuju novi dokazi. Sve to treba provjeriti. Idite vi kući, probajte se odmoriti. Pozvat ću vas ako nešto saznam.

-Znate one večeri kad ste dolazili gledao sam njene slike na fejsu poslao sam joj poruku neko je pročitao možda  neko čuva njen telefon.

-Vjerujem vam provjerit ću i to, mada morate znati da je možda neko jednostavno saznao njenu šifru. Reci mi ipak njen broj telefona i koja marka telefona je u pitanju. Moguće, ali najvjerovatnije je da je taj telefon prodat, pokušat ćemo preko GPS-a da ga lociramo i saznamo ko ga je prodao ili kod koga je sad.

Haris ga je gledao pokušavajući da shvati šta mu govori. Zar je moguće da još ništa ne znaju. Izvadio je cigaretu i stavio je u usta naopako pokušavajući da upali filter. Kad je shvatio šta radi zgužvao je i bacio, zajedno s kutijom cigareta i upaljačem. Krenuo je polako kući, a onda se vratio izvadio iz kante cigare i upaljač upalio jednu i povukao dim punim plućima, nadao se da će u njemu da se udavi. Jasne više nije bilo, šta će on sada pitao se???

 

***

Maturanti su stajali u grupi pred školom, znali su da neće još dugo biti zajedno, kao da su koristili svaki momenat da to unaprijed nadoknade. Vidio je Ajlu i prišao joj.

-Zdravo Ajla.

-Otkud vi ovdje.

-Još uvijek tražimo Jasninog ubicu.

-Ovde

-Negdje mora da bude, ovde samo provjeravamo.

-Znam…Mislite da je neko od nas?

-To još ne znam, jesi li čula nešto??

-Ne, moram da idem.

-Ti znaš šta se desilo, shvatio je po njenom ponašanju predugo je bio u ovom poslu i znao je da prepozna krivicu u očima. Vidjela si je one noći, Ajla odgovori mi.

Suze su se polako kotrljale niz njeno lice.

-Ona mene nije više vidjela, nije više željela da me vidi.

-Zašto si to zaboga uradila?

-Zato što me je ostavila zbog njega, a njemu je svejedno bilo i tada a i sad. Da nije tako ne bi odmah našo drugu djevojku.

Alahu dragi šta je sa ovom djecom danas, mislio je više ni s kim ne smiješ ni da se posvađaš…. Znao je da će naći Jasnin telefon kod nje sakriven negdje u njenoj sobi to će biti dovoljan dokaz da bude optužena za ubistvo.

Ostale djelove priče možete pročitati ovdje

 

 


19 thoughts on “Djevojka sa puno snova-kraj

 1. Iznevjereni horizont očekivanja 😀 Ali uvijek je onaj u kojeg najmanje sumnjaš 😀 Mada, nisam ni ja pomislio na prijateljicu 🙂 Mogla si ovo još malo proširiti. Sad i ja imam želju da napišem nešto krimi 🙂

  Volim

  1. Planirala sam ja da ovo bude “poprilično” 😀 ali onda bih kasnila sa objavljivanjem nastavaka a tajming je bitan 🙂 vreme mi nedostaje a tako će biti i narednih mjesec dana 🙂

   Liked by 2 people

 2. Znala sam da neće biti dečko jer nisi ti predvidljiv posac. Samo da je bilo malo šire jer znaš mene kako ja to razvučem. 😂
  U posljednje vrijeme dosta je krimi priča tako da ne znam koliko ću se i sama opirati. 🌹

  Liked by 1 osoba

  1. Krimi priče su bile dio izazova za mjesec maj, zato ih je bilo dosta 😀 nisam širila priču jer imam privatne obaveze a ovako nešto zahtijeva redovno objavljivanje.

   Liked by 1 osoba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s