Zahvalnice za članove podmlatka Crvenog krsta

Skupština Ujedinjenih Nacija 1985 godine proglasila je peti decembar za Međunarodni dan volontera. Ovaj dan se obilježava širom svijeta na različite načine. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je isticanje značaja volonterizma u međunarodnom pokretu za razvoj. Povećanje svijesti o značaju doprinosa dobrovoljnog angažovanja i podsticanje što većeg broja ljudi da ponude svoje volonterske usluge. Ovo je i jedan od načina da se uputi poziv zajednici da prizna volonterski rad (prednost kod upisa na fakultet, zapošljavanja i slično).
Crveni krst Republike Srpske je najveća humanitarna i volonterska organizacija u Srpskoj koja obilježava ovaj dan. To je ujedno i prilika da organizacija iskaže zahvalnost članovima zajednice i svojim volonterima koji pomažu drugim ljudima bez materijalne naknade.
Crveni krst Bratunac obilježio je ovaj dan podjelom zahvalnica. Zahvalnice su dobili članovi podmlatka Crvenog krsta koji su učestvovali na takmičenjima o „Poznavanju pokreta Crvenog krsta“ i „Misli mine“.
Mladi u prostorijama organizacije imaju prostor za održavanje različitih edukativnih programa.
Škole podmlatka Crvenog Krsta obuhvaćaju edukativni program za djecu koji uključuje relevantne teme iz različitih oblasti rada Crvenog krsta. Širenje znanja o vrijednostima koje promoviše i zastupa Crveni krst, ukazivanje prve pomoći, realistički prikaz povreda, misli mine…
Lokalni crveni krst je iskoristio današnji dan da aktivnosti svojih volontera učine vidljivijim.

Dragi volonteri sretan vam današnji dan. Hvala Vam na zalaganju, neumornosti i trudu. Nikada ne zaboravite: Pomozite drugima kako bi promijenili svijet koji vas okružuje na bolje.

Informacije korištene za ovaj članak nalaze se na Wikipediji i zvaničnom sajtu Crvenog krsta Republike Srpske.


2 thoughts on “Zahvalnice za članove podmlatka Crvenog krsta

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s