Zašto želim posjetiti Spark.me 2020

Sjećam se prvog puta. Bio je to moj prvi post na blogu. Sjedila sam baš ovako i nadala se.

Tad sam se samo nadala da će se desiti odlazak na ovu konferenciju. Nisam ni slutila da će Iskre sa konferencije promijeniti mene. Ne samo mene, promijenile su moj život. Koliko god da sam priželjkivala ulaznice tada, toliko sam se i plašila. Mučilo me milion pitanja, ali je nada i želja bila jača. I desilo se….

Znam da sam već pisala o tome,,,, ali koliko je samo dobre i pozitivne energije je tamo koncentrisano. Koliko se dobrih stvari može čuti i naučiti.

Nikada nisam bila od onih koji odustaju. Priznajem ovaj put bilo je „za dlaku”.
Razmišljala sam da odustanem od pisanja ovog teksta. Onda se sjetim one Titove „Živi kao da će sto godina biti mir, spremaj se ko da će sutra početi rat.” Možda je on trenutno nepopularan lik, ali bio je u pravu. Ništa na svijetu ne traje vječno. Neće ni ovo. Jednom će morati da stane. Sve će ponovo krenuti svojim tokom.
Danima sam razmišljala pisati ili ne pisati? Je li apsurdno u ovakvim uslovima pisati i nadati se? Ono drugo ja mi šapnu:
„Šta ako ovo prođe,,,, a nisi pisala?!”

U situaciji kada smo svi zatvoreni u svoja četiri zida usuditi se da se nadaš velika je stvar. OK možda neće biti isto. To valjda zavisi od dužine trajanja,,, ali proći će.

Sad već znam da ni konferencija najvjerovatnije neće biti u maju, ali bit će… Evo ponovo je iščekujem sa istom dozom nestrpljenja. Nadam se da će opet promijeniti nešto. Ne samo u mom životu, već u životima svih nas. Njeno održavanje bit će jasan signal da nam je svima krenulo.

Mnogi su me pitali zašto je baš ova konferencija posebna? Uvijek mi je to bilo teško objasniti. Posebno onda dok još nisam imala sa čim da je poredim. Druge konferencije u regionu, na kojima sam imala priliku da budem dale su mi priliku da poredim.

Ne bih pominjala njih, ali za ovu mogu reći da ima srce, Predavači ne samo da su No. 1 u svijetu, ili su tu negdje u vrhu, ujedno posjeduju sposobnost da svoje znanje, iskustva, izazove, rizike, sve,,,, predstave publici na jednostavan i zanimljiv način. Tako da je ovo pravo mjesto za sve one koji žele učiti cijeli život.

Jedan dio ove konferencije je posvećen startap takmičenju. Da vidite samo koliko mašte imaju ti ljudi prilikom izrade aplikacija. Svaki put me oduševi njihova dosjetljivost. Možda je to i zato što ja nisam iz toga svijeta, pa mi je skoro sve WOOW.

Samo mjesto održavanja je prelijepo, ali ne tooliko da bih se iskrala i otišla na plažu. Kad počne, ne želite ništa da propustite,,,, a more!!! Ono je uvijek tu.

Uostalom dok ovo ludilo traje želim da se nadam… A kada prođe želim da nastavim kao da ništa nije ni bilo. Eto zato želim da odem na Spark.me 2020.


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s