Gusar protiv nauke

Ključne riječi za nastanak ove priče bile su: Gusar, Monstruozna naučnica, Pored kotlića, daje mu injekciju

“Odveži me prokletnice! Pokazat ću ti pismo! Nemaš prava da me ubiješ! Čuješ li me uopšte. Kojim jezikom ti govoriš?”- suvonjavi mišićavi čovječuljak pokušavao je prekinuti konopce kojima je bio vezan za drvenu stolicu. Dvije noći je prošlo od kako je njegov brod udario u podzemnu stijenu i razbio se u dijelove. Posada je valjda potonula. Nije imao pojma šta se sa njima desilo. Ko je u onom haosu mogao da isprati kuda su ih sve morske struje nosile? On se spasao tako što se zadesio na osmatračnici ispod gusarske zastave. Kad se jarbol slomio nastavio je plutati po površini držeći se čvrsto. Mokra zastava sa lobanjom i ukrštenim kostima ga je šamarala po izmučenom licu, Nije imao dovoljno snage ni da je sveže, niti da je otkine i baci u pobješnjele valove. Tako zgrčen na onome što je ostalo od jarbola doplovio je do ovoga ostrva. Nije bio potpuno siguran gdje se nalazi. Sa sigurnošću je mogao tvrditi samo da je na nekom ostrvcu u Atlantiku.

“Čuješ li me ludačo! Evo u džepu pisma uzmi ga i pročitaj ja sam gusar. Moraš se prema meni ponašati kao prema svakom drugom ratnom zarobljeniku! Odveži me!”- pokušavao se sjetiti da li je u ovim vodama od Floride do Portorika bio aktuelan ikakav rat! Ako jeste to bi mu išlo na ruku. Kraljevsko ili gusarsko pismo dozvoljavalo mu je napade na trgovačke i ratne brodove one zemlje koja je u ratu sa njegovom zemljom, i ujedno mu je garantovalo status ratnog zarobljenika. Samo ova ludača izgleda nije imala pojma o tome. Savijao je glavu ne bi li zubima izvukao pismo iz hermetički zatvorene kutijice koja mu je visila oko vrata, ali nije mu polazilo za rukom. Znao je da Amerika stalno vodi neke banana-ratove sa Portorikom i nadao se da je ovo portorikanska teritorije. Samo ova budala uopšte ne obraća pažnju na njegova objašnjenja.

“Haloo!!! Čuješ li me!” Morao je priznati da i pored svega izgleda privlačno. Jeste da je na sebi imala neko čudno vrećasto odijelo bijele boje. Nije mogao vidjeti njeno lice od kape koja joj je padala na ramena samo je imala neki plastični prozorčić na toj neobičnoj kapi kroz koji je gledala. Na nogama su joj bile neke bijele čarape čudnog oblika, pa i pored svega njen struk, kukovi i grudi jasno su se iscrtavali ispod toga. Sigurno je bila žena, samo uopšte nije obraćala pažnji na njega. Stajala je u drugom kraju prostorije pored stola. Na stolu je bio kotlić mali, minijaturni nikad do sada nije vidio ovako mali kotao. Nije u njemu ništa kuvala, ali iz njega je kuljao dim neobično crvenkaste boje.

“Moraš me pustiti! Ja sam gusar imam i pismo!” ona se okrenu prema njemu. Mogao je da joj vidi zjenice ispod one plastike.
“Ne brini se pustit ću te!”napokon progovori na tečnom engleskom jeziku. “Samo prvo moraš da primiš injekciju.”
“Kakvu injekciju? Šta je to???” – urlao je i bacakao se zaprepašteno.
“Došao si ovdje sa crnom zastavom. To je znak kuge, ti si zaražen i moram da te spasim. Samo tako ću spasiti i sebe.”
“Ko si ti uopšte? Nisam zaražen! Ništa mi nije!”
“Ali može da bude!” nije se dala ometati dok je pripremala sadržaj injekcije. Ja sam naučnica, znam šta je dobro za tebe? Morat češ da se vakcinišeš.”
“Ti nisi doktor ti si monstrum!” vrištao je. “Nije mi ništa. Crna je gusarska boja, to je samo zastava, nije ni skroz crna! Oslobodi me!”
“Ne brini se oslobodit ću te.” Govorila je tiho dok mu je prilazila. Natopljenim tupferom protrljala mu je odabrano mjesto na mišici, zabola injekciju i polako istresla njen sadržaj palcem.
“Sutra ću ti dati još jednu dozu i bit ćeš slobodan da ideš gdje hoćeš.” Gledao je izmučeno kroz poluotvorene kapke. Nije više imao snage da se opire.


2 thoughts on “Gusar protiv nauke

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s