Pismo Deda Mrazu

Dabogda nogu slomio ako na mom krovu sa sankama zakočio. Dabogda ti brada opala,,,, odijelo ti se poderalo i ona crvena čizma u blatu ti se isprljala. Kad se samo sjetim koliko sam te čekala, i čekala….

Briga tebe bitno je da si malom Peri donio nove sanke, komšiji Đuri plazmu TV, čak si i onoj Mari na kraju ulice ne znam kojim kanalima ubacio mašinu za pranje i sušenje veša a meni parfem i šoljice!!! Ma jebale te one! Zar nisi vidio one sa cvjetićima, ćoravće?! Doduše dvije su već krnjave, ali mogu one još! Ne vidi se! A htjela sam samo da pređem izborni prag…. Da bar jednom dođe i mojih pet minuta, da svi vide kako sam otmena. Posebno ovaj moj.

Koji je to nesposobnjaković. Pa on ni nakon tri mjeseca nije naučio pušit kako treba. Sve nešta ko pučka,,, krivi usta,, jebem li ga. Dok ga gledam kako puši mislim:

„Sad je gotov, strefila ga srčka.” Džaba smo se u toku kampanje emancipovali. Kupili smo bome tri paketa knjiga, doduše od para za prezentacije… Ali to još niko ne zna!

Toliko sam se samo radovala. Već sam sve bila isplanirala, čak i ono u šta ću da ulažem ko ministarka. Ovim mojima bih dala tri službena taksija da mi više ne traže pare za prevoz. Dala bih im i bonove za korištenje ministarske menze. A ne da mi svakog dana skaču po živcima onim svojim: Ovo mi se ne jede! Nije ti se skuhalo! Neslano je!!! I njihovom kenjkanju bih vala na kraj stala. Obdaništu u kraju bih dala da naprave dvije ljuljačke za trista hiljada evra. Da im traju bar do sljedeće Nove godine…. A ti meni parfem i šoljice!!!!

Ne daj Bože da te gdje sretnem ne bi ti ni jedna dlaka vala ni u nosu ostala. Ko pile bih te očerupala. Ko još želi na poklon da dobije gluposti poput parfema i šoljica??? Pa za tako nešto ne bih ni toalet papir trošila. A ne onakav,,, još sam na ćošak rupu probušila i zlatnim kanapom čestitku ti svezala.

Ako slučajno prođem na sljedećim izborima tebe ću prvog da penzionišem. Nisi ni za šta! Ako ne vidiš pročitat šta piše kupi druge naočare, ili idi kući i gledaj domaće serije. Nemoj i ti da me sabotiraš. Dosta mi je… Možda bi mogo za srpsku Novu da se iskupiš pa da mi kažeš ko je ona treća osoba koja je glasala za mene. Evo me ko na žeravici. Možda bi mogao žirant da mi bude, ili da mi da na zajam pare. Joooj ako te ne daj Bože gdje sretnem!!! Ili pređem izborni prag sljedeći put… Ma letit češ ti meni nećeš imat kad ni upregnut irvase.


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s