61173_649003518443709_381049591_n

Moje ime je Stanislava Šakota, pri upoznavanju obično dodam žena, majka, domaćica. Tri stvari koje jesam 24 sata 365 dana, sve ostalo je promjenjivo. Poslovi kao i interesovanja se smjenjuju. Vječito idem na posao, a opet sam stalno nezaposlena. U periodima između tih privremenih, povremenih i honorarnih poslova kada ne radim ustajem rano čisto da održim „kontinuitet u radnim navikama“ kako ja to volim da kažem.

Volonterka i aktivistkinja, cijeli život učenica. U slobodno vrijeme s knjigom u ruci. Vječiti posmatrač, ponekad i kritičar većinu vremena statista.

Blog je i nastao posmatranjem svega što me okružuje u jednom od onih momenata kada sam opet bila nezaposlena, ali i na pragu četrdesete pa pomalo i emocionalno labilna. Nisu sve priče autobiografske ali su se sigurno nekada nekome desile. Neke priče su samo moj način razmišljanja i prilično su utopističke ili satirične u zavisnosti od raspoloženja u kojem su pisane.

Volim romantiku, iako sam prilično realna. Skoro nikada ne preskačem jutarnju kavu i večernju šetnju.

Iako sam vaga u horoskopu, nikada ne „vagam“ prilike koje mi se nude grabim ih objeručke znam da su rijetke.

Pjesma koja me još kao dijete osvojila emocijama

 

Knjiga koja je pomjerila moje granice tolerancije

images

Kažu da iza svake uspješne žene stoji muškarac. Možda nisam uspješna ali iza mene stoje tri muškarca i nema šanse ni da propadnem.